Workshop Financiering Business Cases in Leisure 31 maart

Terugblik

Josha Ober (Midpoint Servicepunt Externe Financiering) schetste de lifecycle van bedrijven en de bijpassende financieringsmogelijkheden. Josha behandelde de criteria van een goed businessplan. Daarnaast schetste zij de diverse subsidiemogelijkheden voor leisure initiatieven. Voor leisure specifiek zijn op dit moment niet direct fondsen beschikbaar, maar voor wie creatief is en innovatieve crossovers zoekt met andere sectoren, biedt  Europa kleine kansen. Regionaal  zijn de kansen wat groter binnen het REAP en het toekomstige Leisure Ontwikkelfonds.

Wilt u naar aanleiding van de workshop contact opnemen met Josha Ober dan kan dat via:

joshaober@midpointbrabant.nl

Ad Saris (ABN AMRO), Wieke Netten & Francien Brekelmans (Rabobank) leidden ons rond in de bancaire wereld en gaven aan wanneer een bank een businessplan wel of niet financiert. De ondernemer en onderneming zijn belangrijke selectiecriteria, de  financiën worden daarna pas bekeken.

Wilt u naar aanleiding van de workshop contact opnemen met Ad Saris dan kan dat via: ad.saris@nl.abnamro.com

Wilt u naar aanleiding van de workshop contact opnemen met Wieke Netten of Francien Brekelmans dan kan dat via:bedrijven.hvb@rabobank.nl

Marc Kogels (Collin Crowdfund) vertelde over crowdfunding en welke kansen deze vorm van alternatieve financiering biedt en welke eisen dit stelt aan een businessplan. Daarbij ging het niet alleen om (stapel)financiering, maar marketing was tevens een belangrijk onderdeel van de hele crowdfund campagne. De ondernemer hoeft het niet alleen te doen, maar wordt bijgestaan door een business coach.

Wilt u naar aanleiding van de workshop contact opnemen met Marc Kogels dan kan dat via:

marc.kogels@collincrowdfund.nl

De middag werd afgesloten met een informele borrel, waarbij nieuwe contacten werden gelegd en enthousiast werd nagepraat.

Presentatie

Via de link hieronder vindt u de presentatie van de sprekers:

PDF iconPresentatie workshop Financiering Business Cases in Leisure 31 maart