Workshop Online Marketing - 13 december 2016

Hoe kan ik slim gebruik maken van online marketing tools? Hoe trek ik meer bezoekers naar mijn bedrijf met online marketing? Hoe kan ik een specifieke doelgroep aanschrijven via online advertenties?

Terugblik
Roy Platje (eigenaar van partner RED Online Marketing) heeft gedurende de middag veel “tips & trics” over online marketing gedeeld. Roy heeft zelf jarenlange ervaring in de Leisure sector en werkt met zijn bedrijf Red Online Marketing exclusief voor bedrijven in de Leisure sector.

Why?
Volgens Roy én Simon Sinek is het heel belangrijk om voor jezelf helder te hebben wat voor jouw bedrijf de Why, How & What zijn. Vooral ‘Why’ – waarom heb ik mijn bedrijf en wie wil ik hiermee bereiken? – zijn cruciaal om voor jezelf helder te hebben. Wanneer je jouw ‘Why’ helder voor ogen hebt is het makkelijker om een sterke marketing / communicatie campagne op te zetten.

De juiste keuze maken
Maar met alleen de “Why” ben je er nog niet! Online marketing bestaat tegenwoordig uit veel verschillende aspecten en kanalen. Zo maakt Roy onderscheid tussen zoekmachine marketing, display marketing, video marketing, shopping advertising enzovoorts. En tussen Google, websites, Instagram, Snapchat, Instagram stories etc. Bij de keuze  voor de juiste  marketing tools is het belangrijk om te kijken via welke tool je de meeste kans hebt om jouw doelgroep te bereiken. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn om geld uit te geven aan Adwords als er op dat moment geen vraag is naar het product of de dienst die via Adwords wordt gepromoot.

Website up to date houden
Daarnaast is het voor Google heel belangrijk dat jij als aanbieder van (bijvoorbeeld) vakantiehuisjes je landingspagina goed hebt ingericht. Google wil de beste ervaring voor haar gebruikers creëren. Wanneer iemand op zoek is naar een vakantiehuisje en via de voorgestelde link in Google terecht komt bij een camping site zonder vakantiehuisjes, is dit niet waar de gebruiker naar op zoek was. Google registreert dit en “bestraft” dit soort gedrag door de link naar onder te plaatsen. Zorg er dus altijd voor dat je je website up to date hebt.

Ter afsluiting gaf Roy nog een paar praktische tips mee aan de deelnemers:

  • Begrijp hoe een klant zoekt. Mensen zijn in te delen in vier categorieën, namelijk mensen die op zoek zijn naar:  inspiratie,  informatie, men wil direct boeken of ze zijn op zoek naar een bepaald merk.
  • Voorkom incrowd (vak) termen die een klant niet kent of niet gebruikt. Als een klant ze niet kent zal hij/zij hier ook niet op gaan zoeken.
  • Spreek mensen aan op schaarste!

De middag werd afgesloten met een informele borrel, waarbij nieuwe contacten werden gelegd en enthousiast werd nagepraat.