Ervaar Brabant Ervaar Brabant Ervaar Brabant

Fietsenproject Ervaar Brabant

Hoe krijg je meer bezoekers de fiets op? Door fietsen gemakkelijk beschikbaar te maken via plaatselijke leisure-ondernemers! Vanuit de regio Hart van Brabant ontstond zo het project Ervaar Brabant. Maandag 16 april was de kick-off van dit project bij Natuurpoort van Loon.

Wat is het project Ervaar Brabant?

Ervaar Brabant is een platform voor fietsverhuur en arrangementen.
Het is een krachtenbundeling van drie ondernemers die fietsen verhuren en arrangementen maken. Ze zwengelen een enorm enthousiasme aan onder recreatie-ondernemers: er zijn er al zo’n 75 partner geworden! Dat betekent dat zij gebruik maken van de fietsen in hun aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een Bed & Breakfast die gasten fietsen aanbiedt om de omgeving te verkennen.

Welke ondernemers zitten achter Ervaar Brabant?

De Rustende Jager in Biezenmortel, Schepens Fietsverhuur in Oisterwijk en Recreatief Loon op Zand. Zij zijn de belangrijke en dappere pioniers die dit project van de grond hebben gekregen. Zij zorgen ervoor dat toeristen wat vaker de auto laten staan en Brabant op de fiets ervaren.

Waarom is het een project van House of Leisure?

Dit regionale leenfietsensysteem is een verdienste van de regio Hart van Brabant. Met Een Gezond Leisureklimaat (voorheen Vitaal Leisure Landschap) dragen we bij aan dit project, omdat we het fietsen een duurzame, slow leisure-ervaring vinden die bijdraagt aan onze natuur en welzijn. We dragen onder andere bij door het faciliteren van projectleider Liesbeth Trip.

Een Gezond Leisureklimaat valt als programma onder House of Leisure.
Meer over deze structuur van samenwerking lees je in het artikel één House of Leisure.

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit project? Kijk op de website van Ervaar Brabant of neem contact op met projectleider Liesbeth Trip via e-mail of telefoonnummer 06 – 15 88 18 04.

Tip –> Lees ook het artikel over Ervaar Brabant in het Brabants Dagblad.

Deel deze pagina