Rondje Regenwater De Langstraat

Maandag 16 maart 2020

Rondje Regenwater De Langstraat

Wat kun je doen voor een koel en groen seizoen? Hoe houden je gasten droge voeten? Ga mee op Rondje Regenwater De Langstraat en krijg praktische tips om toe te passen op je eigen recreatiebedrijf.

Omgaan met (regen)water & groen

Maandag 16 maart neemt Een Gezond Leisureklimaat je mee in de wereld van water & groen. Ivonne van Noort (Minicamping de Reekens) en Esther van Gardingen (Recreatie- en kampeerboerderij Waleuk) laten zien wat zij doen op het gebied van (regen)water & groen. Een adviseur van de waterschappen vertelt ter plekke wat er nog meer mogelijk is aan klimaat-maatregelen. De nadruk ligt op kleine, realistische stappen ter inspiratie.

Voor wie?

Deze ochtend is zinvol voor recreatie-ondernemers met een buitenterrein zoals een terras, activiteitenveld of parkeerplaats. Je krijgt duurzame tips om toe te passen op je eigen locatie en je ziet wat wel én niet werkt in de praktijk.

Gratis

We organiseren dit in de eerste plaats voor ondernemers in de Langstraat (Heusden, Waalwijk, Loon op Zand en Dongen). Als een moment om te gluren bij de buren en ervaringen en ideeën uit te wisselen voor wie écht aan de slag wil met duurzaamheid. Daarnaast zijn ook recreatie-ondernemers uit de rest van de regio van harte welkom (Hilvarenbeek, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Gilze en Rijen).

Dit soort ontmoetingen vinden we belangrijk bij Een Gezond Leisureklimaat. Met dit programma helpen we recreatie-ondernemers bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Meer info vind je op: www.eengezondleisureklimaat.nl.

Datum en Locatie

Maandag 16 maart 2020 | 08.45 uur – 12.30 uur

Programma:

08.45 uur
Inloop bij Minicamping De Reekens, Westakker 1 in Heusden.

09.00 uur
Kennismaking met koffie, thee en iets lekkers. Aftrap door projectleider Nicole van Hoof, voorstelrondje en intro over de camping door eigenaar Ivonne van Noort.

09.30 uur
Rondleiding over Minicamping de Reekens door Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Samen met Corné en Ivonne kijken we naar wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met regenwater & groen.

10.15 uur 
Vertrek naar Recreatie- en kampeerboerderij Waleuk, Valkenvoortweg 31 in Waalwijk. Vervoer is op eigen gelegenheid.

10.30 uur
Ontvangst en korte introductie door Esther van Gardingen en Pieter Verschure over het bedrijf.

10.45 uur
Start rondleiding over Waleuk door Corné Machielsen van Waterschap Brabantse Delta. Ook op dit bedrijf bekijken we samen wat er is gedaan of nog gedaan kán worden met regenwater & groen.

11.30 uur
Discussie en een drankje met lunchhapje. Wat kun je op korte termijn toepassen op je eigen bedrijf? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig en wat kan het programma Een Gezond Leisureklimaat je bieden?

12.30 uur
Einde activiteit

Aanmelden 

Rondje Regenwater De Langstraat
Onderzoekje voor het carpoolen

*We behandelen je gegevens zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Dit is een activiteit onder het programma Een Gezond Leisureklimaat dat recreatie-ondernemers helpt bij het klimaatproof maken van hun bedrijf.

Recreatie- en kampeerboerderij Waleuk
Minicamping De Reekens