Arbeids Eco Systeem voor de Leisure

De arbeidsmarktdynamiek van de leisure-sector zorgt voor voldoende kansen voor zowel jou als werkgever als voor de werkzoekenden. Echter, de ontgroening en vergrijzing van de beroepsbevolking op de lange termijn legt een druk op de werving van geschikt personeel. Om de werkgelegenheid in de branche op te vangen die tussen nu en 2025 verdubbelt werken Onderwijs, Overheid en Onderneming gezamenlijk aan de realisatie van een Arbeids Eco Systeem binnen de regio.

Kweekvijver vol kwaliteit en ervaring

Er wordt gezamenlijk gewerkt aan het creëren van een kweekvijver vol kwalitatief en ervaren personeel dat:

  • hospitality hoog in het vaandel heeft staan
  • multifunctioneel kan acteren
  • flexibel inzetbaar is
  • kan omgaan met pieken en dalen in drukte

Deze in hospitality-competenties geschoolde en getrainde werknemers kunnen weer worden ingezet bij andere dienstverlenende beroepen. Met dit Arbeids Eco Systeem levert Leisure Midden-Brabant een belangrijke bijdrage aan de employability van (potentiële) arbeidskrachten.

Een routekaart als hulpmiddel

Om de kweekvijver te vullen is een routekaart ontwikkeld. Werkzoekenden die mogelijk interesse hebben om in de Leisure te gaan werken ontdekken aan de hand van deze kaart of een job in die sector bij hen past.

Op hun route komen ze tegen:

  • een talentscan waarbij ze inzicht krijgen in hun natuurlijke competenties
  • een Leisure experience day: hier ontdekken ze of ze zich thuisvoelen in de leisure-sector. Als Leisure-ondernemer ontmoet je hier potentiële kandidaten die ook digitaal de mogelijkheid krijgen zich te profileren.

De route leidt kandidaten naar ‘ja’ ik wil een baan in de leisure-secor. Of naar ‘ja, mits’: dan is er behoefte aan verdere persoonlijke ontwikkeling d.m.v. bijvoorbeeld een cursus of opleiding. Wie ontdekt dat hij niet past in de leisure-sector loopt een alternatieve route naar een passende baan.

De uiteindelijk insteek is:

  • de juiste kandidaat op de juiste plek
  • en het behoud van talent

Samenwerkende partners

Dit project wordt breed gedragen door de volgende samenwerkingspartners:

Recron – NHTV Academy for Tourism – Rooi Pannen – ROC Tilburg – Efteling – Koninklijke Nederlandse Horeca – Regio gemeente Hart van Brabant -UWV – Frank de Bruijn Beheer -Midpoint House of Leisure – Fontys Academy for Creative Industries -Helicon – HAS Den Bosch – CenterParcs – Albron -Mercure / Ibis Tilburg -Libéma – Gemeente Tilburg – Midpoint Midden-Brabant

Meer informatie of vacature aanmelden?

Wil je meer informatie over dit project? Of heb je als horeca- of leisure-ondernemer een vacature? Meld deze dan aan bij Ingrid Berens, projectleider leerwerkloket Midden-Brabant via ingrid.berens@lerenenwerken.nl of 06 – 398 558 59.