René Hanssen

stimuleert en versnelt initiatieven voor herbestemming

ErfgoedLab Brabant

ErfgoedLab Brabant stimuleert en versnelt initiatieven voor herbestemming

ErfgoedLab Brabant is een platform voor herbestemmingsvraagstukken en haakt aan op initiatieven in de monumentenmarkt die een extra impuls kunnen gebruiken. Eigenaren en initiatiefnemers van rijksmonumenten in Noord-Brabant die voor een herbestemmingsopgave staan, maar er vanwege de complexiteit niet uitkomen, kunnen een beroep op ons doen. We stimuleren en brengen het proces van herbestemming weer op gang door middel van adviezen, vouchers en de inzet van ons netwerk. ErfgoedLAB Brabant is een initiatief van Monumentenfonds Brabant in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant.

Onze specialisatie

Sta je voor een lastig herbestemmingsvraagstuk en weet je niet hoe het verder moet? ErfgoedLab Brabant helpt je met adviezen en vouchers weer op weg. Onze adviezen zijn kosteloos en met de vouchers kun je een beroep doen op vakkundige specialisten. Elke voucher is goed voor € 5.000,-, bedoeld voor het inhuren van experts die je ondersteunen bij een plan van aanpak, quickscan, concept of businesscase.

Kun je een advies gebruiken of wil je  in aanmerking komen voor een voucher? Neem dan contact met ons op. We gaan graag samen aan tafel om te horen wat je ideeën en uitdagingen zijn. Onze experts van de versnellingskamer voorzien je direct van adviezen en praktische tips. De versnellingskamer vormt het kloppend hart van ErfgoedLab Brabant. Hier bespreken experts samen met jou het project. Doel: inzichtelijk krijgen welke stappen ondernomen kunnen worden om het proces van herbestemmen een fase verder te brengen.

Waarom ben je partner van Midpoint House of Leisure?

ErfgoedLab Brabant is partner van House of Leisure omdat onze netwerken elkaar versterken. Leisure activiteiten kunnen namelijk een duurzame oplossing bieden voor herbestemmingsvraagstukken. Het omgekeerde is ook het geval. Het verhaal en de beleving van monumenten biedt concrete meerwaarde voor leisure formules.

“Het herbestemmen van monumenten is een proces van lange adem waar eigenaren dikwijls niet uitkomen. Te vaak sneuvelen er kansrijke initiatieven vanwege gebrek aan kennis, ervaring of een ter zake kundige expert.”

Contact
René Hanssen
06 1028 5371
info@erfgoedlabbrabant.nl

Website
www.erfgoedlabbrabant.nl

Adres
Leerfabriek KVL – Ledermagazijn
Almystraat 14
5061 PA Oisterwijk

logo ErfgoedLab Brabant