Leren en Werken in Leisure

Binnen Leren en Werken in Leisure werken we samen met Onderwijs, Overheid en Onderneming aan de realisatie van beweging en groei in arbeidsmobiliteit in Brabant. De arbeidsmarktdynamiek van de leisure sector zorgt voor mooie kansen voor zowel werkgevers als voor werkzoekenden.

De ontgroening en vergrijzing van de beroepsbevolking legt op de lange termijn een druk op de werving van geschikt personeel. Belangrijk is het om de werkgelegenheid in de branche, die tussen nu en 2025 verdubbelt, op te vangen.

Gezamenlijk werken we aan het creƫren van een kweekvijver vol kwalitatief en ervaren personeel. Deze in hospitality-competenties geschoolde en getrainde werknemers kunnen weer worden ingezet bij andere dienstverlenende beroepen. Vanuit Leren en Werken in Leisure leveren we een belangrijke bijdrage aan de employability van (potentiƫle) arbeidskrachten.

Om de kweekvijver te vullen is een routekaart ontwikkeld. Werkzoekenden die mogelijk interesse hebben om in de Leisure te gaan werken ontdekken aan de hand van deze kaart of een job in die sector bij hen past. De uiteindelijke insteek is dat de juiste kandidaat op de juiste plek terecht komt en zo talent behouden wordt.

Wil je meer informatie? Of heb je als horeca- of leisure ondernemer een vacature? Neem dan contact op met Ingrid Berens.

Agenda

Berichten volgen binnenkort

Projecten