Gastvrijheidsdag_2019

Maak werk van Gastvrijheid

Maak werk van Gastvrijheid: een dag vol kansen!

Leren en Werken Midden-Brabant organiseerde samen met Midpoint House of Leisure en Werkgeversservicepunt Werkhart op dinsdag 19 februari “Maak werk van Gastvrijheid: dan begint hier je carrière”.

In de Leerfabriek in Oisterwijk werd deze dag gehouden voor een ieder die interesse heeft in werken in de vrijetijdsbranche.

Clinics, workshops, inspirerende sprekers en speeddates

Verschillende sprekers uit de vrijetijdsbranche vertelden over hun passie voor het vak: wat betekent gastvrijheid voor hen? Gastvrijheid zowel naar de klant als naar de werknemer. Mooie, warme verhalen.

Vol inspiratie gingen de deelnemers zelf aan de slag om werken in deze sector echt te ervaren. In de Kazerne werd een workshop snijtechnieken gegeven, Kafé van Leer verzorgde een barista workshop, Koninklijke Horeca Nederland een pubquiz. In gesprek met mensen uit het vak maakte het programma compleet.

Tijdens de speeddate konden deelnemers hun interesse kenbaar maken voor vacatures bij de recruiters van werkgevers: Albron, Libéma/Beekse Bergen, Efteling, JvH, JMW horecapersoneel, Gasterij de Commanderie, Kafé van Leer, Van der Valk hotel Gilze/Rijen, Recreatie Oisterwijk, De Bruijn Beheer en Hendriks Hoteldiensten. De recruiters waren onverdeeld enthousiast over de deelnemers die zij spraken.

Degene die hun CV wilden aanvullen met basis bedienings- en keukenvaardigheden kregen een aanbod om een stoomcursus te volgen op 26 februari in de Beekse Bergen. Meer dan de helft heeft hier gebruik van gemaakt.

Successen geboekt

Op dit moment zijn we nog druk bezig, concrete resultaten worden later gecommuniceerd. De eerste indruk is heel positief. Zowel werkgevers als toekomstig werknemers waren enthousiast en zien erg uit naar het vervolg.