Van Gogh Experience Centre

Beleef het Brabantse landschap door de ogen van Vincent van Gogh. Laat je inspireren zoals Van Gogh zijn inspiratie vond in Brabant.

Het initiatief voor het Van Gogh Experience Centre is ontstaan uit studies naar het Van Gogh National Park en Brabant Smaakt!, en wordt ontwikkeld door House of Leisure en partners.

Wat is het Van Gogh Experience Centre?

Het Van Gogh Experience Centre is een iconisch gebouw centraal in Brabant, waar men op een bijzondere wijze leert kijken naar het Brabantse landschap en de gerechten die dit landschap voortbrengt. De locatie biedt een directe toegang tot het Van Gogh National Park en zal je verleiden om Brabant en de sporen die Van Gogh hierin heeft achtergelaten nader te ontdekken.

Het Van Gogh Experience Centre is het startpunt van een beleving vanuit het perspectief van de leefwereld van Van Gogh, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden en je emoties zullen worden geraakt.

Wat is het doel van het Van Gogh Experience Centre?

De realisatie van het Van Gogh Experience Centre heeft als doel om een attractie van betekenis te zijn voor regio Hart van Brabant. Door de uitstraling die Van Gogh heeft zal het naast binnenlandse bezoekers ook toeristen uit het buitenland aantrekken voor een dagtrip of een meerdaags bezoek. Zo kan de provincie internationaal op de kaart gezet worden.

Met het Van Gogh Expericence Centre wordt het vrijetijdsaanbod in de regio versterkt op een onderscheidende, innovatieve, duurzame en impactvolle manier. Het innovatieve karakter komt terug in de symbiose van het Brabantse landschap, de leefwereld van Van Gogh en de leisure mogelijkheden in het Van Gogh National Park.

Samenwerkende partners

Het Van Gogh Experience Centre is een groot project dat veel gebieden raakt. Daarom werkt House of Leisure ook samen met onderwijsinstellingen (o.a. BUAS), overheden (o.a. Provincie Noord-Brabant), bedrijfsleven (o.a. De Efteling en Libéma) en omgevingspartijen (o.a. Natuurmonumenten). Het projectteam bestaat uit partners van House of Leisure: Buro Duif, Urban Breezz, Urban Jazz, Dynamic Concepts Consultancy.

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit project of andere projecten van House of Leisure? Neem dan contact op via info@houseofleisure.eu.