Brabant Smaakt!

Brabant Smaakt!

Met partners uit het House of Leisure ontwikkelen we een Brabant Food Erfgoed Experience.

In 2018 draagt Brabant de titel European Region of Gastronomy. Een mooie kans voor de leisure-industrie om foodbeleving in Brabant een podium te geven. Foodbeleving en daarmee bestedingen vormen een immers steeds belangrijker aandeel van een toeristisch bezoek aan Brabant!

Wat is Brabant Smaakt?

Brabant Smaakt is een project dat van het House of Leisure. Met een aantal partners uit het House of Leisure ontwikkelen we een Brabant Food Erfgoed Experience. We verbinden daarin de  erfgoedlocaties aan de Brabantse geschiedenis, maar ook aan het heden en de toekomst van de voedselindustrie.

We doen dat in drie fases. In fase 1 onderzoeken we of de door ons bedachte Experience kansrijk is. In fase 2 leggen en creëren we verbinden tussen de gevonden kansen. In Fase 3 gaan we de Experience ook echt op de markt brengen en uitvoeren.

Waarom doen we dit?

Brabant wordt vaak in één adem genoemd met gastvrijheid, genieten, goed eten en gezelligheid. Foodbeleving en daarmee bestedingen vormen een steeds belangrijker aandeel van een toeristisch bezoek aan Brabant. Daar zijn we als Brabanders misschien nog wat te bescheiden in. Wij vinden het tijd om dit voor eens en voor altijd duidelijk te maken met een goed concept!

Met deze combinatie van partners in het House of Leisure hebben we bovendien een unieke vorm van samenwerking en expertise om er iets moois van te maken.

Samenwerkende partners

Het projectteam bestaat uit:

  • House of Leisure, Joost Melis
  • Ticketsplus, Willem-Jan Brabers
  • Mindbiz, Gerrit Draad
  • Urban Breezz, Ben ten Hove
  • Van Lievenoogen marketing- en projectbureau, Joyce van Lievenoogen
  • Provincie Noord-Brabant, Lian Duif

Erfgoed Brabant, De Erfgoedfabriek en VisitBrabant zijn als externe organisaties betrokken.

Meer informatie

Wil je meer weten over Brabant Smaakt? Neem dan contact op met ons via info@houseofleisure.eu.