25 maart 2021

Event Circulaire Revolutie

Event Circulaire Revolutie

Bouwen en Klimaat

Circulaire Revolutie: Bouwen en Klimaat
Vandaag heb je morgen in handen!

Na ons succesvolle Storytelling evenement van afgelopen september, organiseert House of Leisure binnenkort een nieuw evenement om ons partnernetwerk (en anderen geïnteresseerden) te inspireren over de Circulaire Revolutie: Bouwen en Klimaat!

De inspiratiesessie wordt samen met onze partners Station88 en Een Gezond Leisureklimaat (allemaal initiatieven vanuit Midpoint Brabant) georganiseerd en zal via een livestream gratis toegankelijk zijn. Met dit evenement hopen wij je te inspireren, motiveren en bewust te laten worden van actuele thema’s en ontwikkelingen binnen de circulaire (leisure) economie.

Dagvoorzitter Helga van Leur laat ons zien hoe het klimaat verandert, wat dat voor effect heeft en vooral wát we daaraan kunnen doen. En daar zijn we trots op, want Helga van Leur is professioneel meteoroloog en ambassadeur van het programma Een Gezond Leisureklimaat!

Paneldiscussie met experts

Er is niet één waarheid. Daarom organiseren we een levendige discussie met experts:

Mirjam Slob van Rooftop Rumours bijvoorbeeld. De stappen die zij zet om tot een groene daktuin in Tilburg te komen, zijn ook revolutionair te noemen.

Vincent van Rijsewijk is als ondernemer al net zo’n pionier. De natuur is zijn belangrijkste inspiratiebron en zijn maatschappelijke visie steekt hij niet onder stoelen of banken.

Mario Jacobs is wethouder in Tilburg, voorzitter van Een Gezond Leisureklimaat én binnenkort Dijkgraaf van Waterschap Aa en Maas. Niet de minste dus, die zich hier in de discussie mengt.

Dave van Schaijk schuift aan als medeoprichter van Power-ED, waarmee hij MKB-bedrijven helpt die willen verduurzamen en stappen willen zetten voor een betere wereld.

Het online evenement vindt plaats op donderdag 25 maart van 15:00 uur tot 17:00 uur. Meld je nu aan!

Programma

14:45 uur – Online inloop
15:00 uur – Opening door dagvoorzitter Helga van Leur (professioneel meteoroloog)
15:05 uur – Het belang van een circulaire economie voor de regio, mkb en de leisure sector – door
Bastiaan Bronkhorst (partnercoördinator House of Leisure), August de Vocht (directeur Station88) en Nicole van Hoof (projectmanager Een Gezond Leisureklimaat)
15:20 uur – Helga van Leur over CO2-reductie & klimaatadaptatie
15:50 uur – Q&A Helga van Leur
16:00 uur – Paneldiscussie met Mario Jacobs (wethouder gemeente Tilburg), Mirjam Slob (oprichter Rooftop Rumour), Dave van Schaijk (mede-eigenaar Power-ED) en Vincent van Rijsewijk (volledig duurzaam ondernemer en consultant)
16:40 uur – Wrap up door dagvoorzitter Helga van Leur
16:45 uur – Afscheid Mario Jacobs
16:55 uur – Afsluiting evenement 

Aanmelden

Aanmelden voor het evenement kan op de website van Station88. Ben je erbij? Dankzij deze unieke samenwerking is het evenement voor jou gratis.

Hopelijk zien we je online op 25 maart en zoals Helga zegt: vandaag heb je morgen in handen!