Pers en Media ZODIAC de musical

Pers en Media ZODIAC de musical

ZODIAC de musical
De Koepel, Breda

In het kader van een aanvraag bij Brabant C en Leisure Ontwikkelfonds ontving House of Leisure in februari 2020 het verzoek om de businesscase van ZODIAC de musical op inhoud te beoordelen. Hiervoor werden uit het partnernetwerk Joyce van Lievenoogen en Fred de Graaf (FDG Management) als experts op het gebied van live-entertainment geselecteerd.

Mede dankzij de uitkomsten van deze ‘pressure cooker’ ontving Stichting Zodiac een lening van Brabant C en konden volgende stappen gemaakt worden. Het advies om ook gericht marktonderzoek te doen naar de kansen voor ZODIAC de musical heeft Stichting Zodiac ter harte genomen; hiervoor werd in september 2020 Hans de Jong (Markteffect) als expert van House of Leisure geconsulteerd.

Binnen het marktonderzoek van Markteffect werd het concept van Zodiac getoetst onder een representatieve doelgroep van Nederland en een doelgroep rondom Breda. Het online onderzoek leverde diverse interessante haakjes op die konden worden gebruikt bij het succesvol in de markt zetten van deze unieke musical. Zo werd onder andere bezoekintentie, ideale prijsrange, onderscheidenheid van het concept en passendheid van de locatie in kaart gebracht via een uitgebreide concept toets.

Inmiddels wordt ZODIAC de musical ook ondersteund door het Blockbusterfonds (waaronder de BankGiroLoterij) en heeft Stichting Zodiac een succesvolle samenwerking met Collin Crowdfund achter de rug (klik hier voor het persbericht). ZODIAC de musical zal het levenslicht zien in april 2021 in De Koepel te Breda. Zie www.zodiacdemusical.nl en www.stichtingzodiac.nl