Fort Isabella

Landmark bij Fort Isabella

House of Leisure werkt aan een landmark om de aantrekkingskracht van dit gebied in ontwikkeling te versterken.

Fort Isabelle is een vestingwerk in Vught, vernoemd naar aartshertogin Isabella (1566 – 1633). Vanuit dit fort verdedigden soldaten de stad Den Bosch in de 17e eeuw. Later werd het gebruikt als kazerne.

Wat is het project Landmark Fort Isabella?

Het Fort Isabella wordt de komende jaren nieuw leven in geblazen door initiatiefnemers van de Isabella Groep. Er komt een kleinschalige samenleving waar wonen, werken en recreatie samenkomen op een logische manier. Om de aantrekkingskracht van het totale gebied te versterken, is het initiatief ontstaan tot het ontwikkelen van een landmark in het gebied.

Het landmark wordt een bezoekbare plek waar je als bezoeker wordt meegenomen in het verhaal achter de Linie 1629. Een landmark dat fungeert als visueel aantrekkelijk referentiepunt, dat de verbinding legt tussen Het Fort Isabella en het buitengebied (De Vughtse Heide ligt er namelijk om de hoek).

Voor wie is het Landmark Fort Isabella bedoeld?

Het Fort met het Landmark wordt aantrekkelijk gemaakt voor een brede doelgroep: fietsers, wandelaars, klimjeugd, én er komt een speelbeleving in combinatie met water.
In 2029 bestaat Den Bosch 400 jaar. De ambitie is om in dat jaar uiteindelijk 100.000 bezoekers te trekken. De aantrekkingskracht zal op termijn groeien van regionaal tot buiten-regionaal.

Samenwerkende partners

In de lijn van de ambities en plannen voor de toekomst, hebben House of Leisure en Kinetic Creative zich gezamenlijk ingezet om een unieke invulling te geven aan het landmark. Het landmark moet op een verantwoorde manier worden ingebed in de bestaande ruimtelijke plannen en infrastructuur.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met ons via info@houseofleisure.eu.