Galvanitas

Galvanitas Oosterhout

Het complex met verschillende gebouwen is niet alleen cultureel erfgoed, maar ook een rijke bodem voor de ontwikkeling van een plek om te wonen, werken en recreëren.

Galvanitas, dé maker van meubilair voor scholen en stadions. Vanaf 1934 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke naam en speler in heel Nederland. Het complex met verschillende gebouwen is niet alleen cultureel erfgoed, maar ook een rijke bodem voor de ontwikkeling van een plek om te wonen, werken en recreëren. En daaraan werken we nu samen!

Onderzoek met de House of Leisure Kansenkaart

Dit typische House of Leisure-project begon met het onderzoeken van de kansen van het gebied met de House of Leisure Kansenkaart. Galvanitas is een prachtige plek waar we de veranderende vraag naar werken, wonen en recreëren vorm kunnen geven op bijzondere wijze.

Flexibiliteit, functiemenging, nieuwe ambachtelijkheid, betaalbaarheid voor starters en kansenarmen en aandacht voor elkaar staan bij de ontwikkeling va het complex centraal. Er komen appartementen met woningen in zowel de sociale als particuliere sector (huur en koop), en ruimten voor leisure en andere functies.

Samenwerkende partners

In dit omvangrijke project werken de volgende partners van House of Leisure samen: Urban Jazz en Urban Breezz. Daarnaast werken aan deze ontwikkeling mee: gemeente Oosterhout, Schonk, Schul en Compagnie (projectontwikkelingsadvies), Cultuurcoach Oosterhout Miranda van Bragt en Grosfeld van de Velde Architecten.

Jaar

2017-2018-2019

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project en de actuele stand van zaken? Neem contact met ons op via info@houseofleisure.eu.