The Chocolate Factory

The Chocolate Factory

De lekkerste attractie van Nederland!

Ontdek de wereld van techniek en laat je talent los op de meest wonderlijke machines. Wat is er mooier dan zelf maken? Zit achter de knoppen van de productielijn, ontwerp een verpakking of regel de logistiek van de spannendste fabriek van Brabant. The Chocolate Factory is het smakelijke hart van de Proeffabriek aan de Noordkade in Veghel, waar cultuur, food en techniek samenkomen.

Voor de realisatie van The Chocolate Factory heeft House of Leisure de initiatiefnemer op verschillende terreinen ondersteund. Zo is er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd, is er bemiddeld in het verstrekken van een subsidie Economie & Innovatie door Midpoint Brabant en is de initiatiefnemer samen met House of Leisure verder op zoek gegaan naar financiering, onder andere bij LOF Brabant.

“Techniek op z’n lekkerst!”

The Chocolate Factory vestigt zich in Veghel, gemeente Meierij stad.

De CHV Noordkade is de thuishaven van diverse instellingen en bedrijven die zich richten op food, cultuur en vrijetijdsbesteding. Ooit was dit de locatie van Europa’s grootste mengvoederfabriek, maar nu is het een bijzondere plek waar je veel kunt beleven, leren en proeven. Met die karakterisering lijkt The Chocolate Factory bijna bedacht voor deze locatie. Eén van de meest opvallende ruimtes van het complex is de NPF Toren. De indrukwekkende staalconstructies, trappen, buizen en trechters, sluiten naadloos aan bij de beoogde sfeer en inrichting van The Chocolate Factory.

Techniek centraal

In The Chocolate Factory draait het allemaal om techniek. Hoe worden producten gemaakt, welke wonderlijke en ingenieuze machines zijn daarvoor nodig en hoe worden die ontworpen, bediend en onderhouden?
Alle zintuigen worden er geprikkeld. En je kunt er zelf actief zijn: je eigen chocoladeproducten ontwerpen, maken en deelnemen aan het productieproces. Industrieel erfgoed naast hypermoderne robots. Een traktatie voor kinderen, een nostalgische trip voor (groot)ouders. Je kunt er een spannende tour beleven, zweven over het dak en genieten van een keur aan chocoladeproducten.

Bedrijfsvoering

Bijzonder is de wijze waarop The Chocolate Factory de bedrijfsvoering gaat organiseren. In een combinatie van opleiden, van leren en ontspannen én van het genereren van belangstelling voor technische beroepen. Spelenderwijs worden kinderen en jongeren met de fascinerende wereld van ontwerpen, produceren, verpakken en logistiek in aanraking gebracht. The Chocolate Factory werkt nauw samen met onderwijsinstellingen en bedrijven, mede om de belangstelling voor de maakindustrie en technische beroepen te stimuleren. Voor The Chocolate Factory is een hybride onderwijsconcept ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal lokale en regionale onderwijsinstellingen en bedrijven.

Attractie

The Chocolate Factory is een aanlokkelijke attractie voor jong en oud, waar je een paar smakelijke uren (zoet) kunt zijn. Ook voor school- en groepsreizen alsmede evenementen is The Chocolate Factory een aantrekkelijke bestemming en een uitnodigende locatie.

Samenwerking

Mede gezien het enthousiasme en de samenwerkingsbereidheid van zowel de Gemeente Meierijstad, onderwijsinstellingen als de bedrijven waarmee de initiatiefnemer contact kreeg en intussen een netwerk mee heeft opgebouwd, is vestiging van The Chocolate Factory in Veghel buitengewoon kansrijk en haalbaar. Samenwerking met de culturele instellingen, de ateliers, winkels en café-restaurants aan de Noordkade ligt niet alleen voor de hand, maar zal onderling beslist versterkend werken voor alle betrokken partijen.

Zintuigen

Alle zintuigen worden geprikkeld. Je ziet, ruikt, proeft, hoort en voelt de chocola door de fabriek gaan. De combinatie van een interactieve tour,
een unieke museale collectie, educatie-activiteiten, fantastische machines en onweerstaanbare chocolade spreekt een breed publiek aan van jong en oud.

Maak het zelf

Hoogtepunt van het bezoek is het zelf ontwerpen en maken van chocolade-producten als repen, bonbons, pakken hagelslag, M&M’s, letters en flikken.

Mooie van maken

Bezoekers doen ervaring op met fantastische en wonderlijke machines, robotica, ontwerp- en productieprocessen en logistiek.

Meer dan een eenmalige ervaring

Door het regelmatig uitbreiden en wisselen van activiteiten en tentoonstellingen wordt herhaalbezoek gegenereerd en staat The Chocolate Factory garant voor meer dan een eenmalige ervaring.

Café en winkel

Het café schenkt chocolademelk in vele smaken en variaties.
Taart, koek en andere smakelijke chocoladeproducten kleuren de menukaart voor de grote en de kleine trek. De sfeervolle winkel verkoopt chocoladeproducten uit alle windstreken.

Smart industry

Moderne technologische ontwikkelingen worden fantasievol gepresenteerd om bezoekers spelenderwijs kennis te laten maken met logistieke- en productie- processen. De maakindustrie wordt op een spannende, interactieve wijze geïntroduceerd als een aantrekkelijk beroepsperspectief.

Een spannende tour door een fantasie-prikkelend gebouw

Voor kinderen is een spannend avontuur ontwikkeld waarmee zij, aan de hand van verschillende opdrachten, door het gebouw worden geleid. Zij krijgen instructies mee waardoor zij uiteenlopende facetten van het gebouw en het proces spelenderwijs eigen maken.

Meer informatie

Meer informatie over The Chocolate Factory vind je op hier.

Wil jij ook hulp bij je project of met de financiering? Neem contact met ons op via info@houseofleisure.eu.