Van Gogh National Park

Van Gogh National Park

Samen met partners in het House of Leisure onderzoeken we de haalbaarheid en realisatie van het Van Gogh National Park.

Brabant was belangrijk voor van Vincent van Gogh. Het heeft hem gevormd als kunstenaar. In Brabant is Vincents liefde voor de natuur ontstaan, in combinatie met zijn interesse in religie en kunst. De natuur zoals Vincent van Gogh dit ervaarde is nog steeds voelbaar in het huidige landschap. En dat willen we je laten zien én voelen met het Van Gogh National Park.

Wat is het Van Gogh National Park?

Het Van Gogh National Park is in de kern een project onze partner Regio Hart van Brabant (9 gemeenten) en een aantal andere partners*. Doel van dit kernproject is het leggen van een verbinding tussen natuur, cultuur en recreatie & toerisme met als hoofdingrediënt het leven en erfgoed van Vincent van Gogh.

Wat maakt het een project van House of Leisure?

Samen met partners in het House of Leisure onderzoeken we de haalbaarheid en realisatie van het park. We werken vanuit drie thema’s die samen de kern van het Van Gogh National Park vormen:

  1. Het Noord-Brabantse landschap (de fysiek aanwezige kwaliteiten).
  2. De leefwereld van Vincent van Gogh (het erfgoed en zijn levensverhaal).
  3. De mogelijkheden voor leisure binnen het park (de activiteiten).

Vanuit de mogelijkheden ontwikkelen we een ruimtelijk en functioneel concept. We doen een voorstel voor fysieke ingrepen én voor nieuwe leisure-activiteiten.

Waar ligt het park?

Van Gogh National Park ligt tussen Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Waalwijk. Hier lopen bijzondere natuurgebieden en landschappen naadloos in elkaar over. Van de Oostelijke Langstraat en de Loonse en Drunense Duinen tot de Oisterwijkse Vennen, de Kampina en Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Samenwerkende partners

De samenwerkende partners staan nog niet vast. We hebben een interactieve werksessie achter de rug binnen het House of Leisure. Op dit moment zijn we bezig met het selecteren van partners.

Urban Jazz is in elk geval een enthousiaste partner van het eerste uur!

Meer informatie

Wil je meer weten over Het Van Gogh National Park? Op www.vangoghnationalpark.com vind je meer algemene informatie.

Wil je als partner van House of Leisure meedoen of meer weten? Neem dan contact op met ons via info@houseofleisure.eu.

* Andere partners van het kernproject zijn: Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, Nationaal Landschap het Groene Woud, Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat, Regio Agri Food Capital, Vereniging Natuurmonumenten en de Provincie Noord-Brabant.