WasteWorld

Themapark WasteWorld

Zeven partners van House of Leisure werken aan een uniek leisure concept: themapark WasteWorld.

Het begon concreet in februari 2016 naar aanleiding van een inspirerende brainstorm over het ontwikkelen van een nieuw leisure concept voor het voormalige MOB-terrein in Noord-Tilburg. Zeven partners van House of Leisure staken hun vinger op om het concept WasteWorld, de naam die spontaan werd bedacht, verder uit te werken.

Wat is WasteWorld?

“We hebben met zeven ondernemers stichting WasteWorld opgericht”, vertelt voorzitter Ernst Jonkers. “Het gelijknamige themapark WasteWorld voorziet in een bijzondere, avontuurlijke circulaire omgeving. Op een verhalende, ludieke en leerzame ‘doe-manier’ ontdekken bezoekers hoe bewust om te gaan met onze aarde om daardoor meer verantwoord te gaan leven. Het park willen we een hoog FUN-gehalte meegeven en wordt aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen, opa’s en oma’s, en scholen. Het biedt ook bedrijven die met circulaire economie bezig zijn, letterlijk en figuurlijk een podium om hun maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering uit te dragen.”

Hoezo een onderscheidend park?

WasteWorld is een onderscheidend themapark binnen het leisure-aanbod in West-Europa. Het onderscheidend vermogen bestaat uit:

  1. thematiek circulaire economie
  2. het samen doen en samen beleven
  3. het verbinden van de drie O’s (ondernemers – overheid – onderwijs)
  4. structureel actuele attractiewaarden
  5. de duurzame bouw en exploitatie met zo veel mogelijk gesloten kringlopen

Afronding haalbaarheidsonderzoek

In samenwerking met ZKA heeft de stichting het haalbaarheidsonderzoek afgerond. Hierin zijn de markttechnische en financieel-economische onderbouwing van het themapark WasteWorld inzichtelijk gemaakt. Tegelijkertijd is in het onderzoek ook de economische impact van het park voor de regio Midden-Brabant en de Leisure Boulevard meegenomen.

WasteWorld: the story

Opa, the founding father van WasteWorld, woont zijn hele leven al op het landgoed WesterWoud. Deze excentrieke rommelkont is de vermenselijking van de oude manier van omgaan met afval. Hij stapelde en stapelde zonder echt iets met de spullen te doen. Toch koesterde hij alles wat hij bewaarde, want verspillen vond hij zonde. Het kan immers altijd nog ergens nuttig voor zijn!

Op een dag landt geheel onverwacht een wetenschapper met zijn zeppelin op het landgoed. Er is een klik tussen beide mannen en samen ontwikkelen ze hun blik op afval en formuleren ze drie kernwaarden: FUN, EDUCATIE en INNOVATIE. Opa besluit zijn landgoed open te stellen en bedenkt daarvoor de naam WasteWorld.

Of het nu gaat om een kenniscentrum, een congrescentrum, een afvalhotel, een toneelstuk met afvalmonsters of een ruimtemissie… opa wil dat WasteWorld dé verbindende factor wordt voor alles en iedereen die begaan is met een schonere en duurzame wereld.

Samenwerkende partners

De samenwerkingspartners zijn allemaal partner van House of Leisure en vormen stichting WasteWorld:
Ernst Jonkers van Passion for Leisure (voorzitter)
Erica Theloosen van Caatjes Pen (secretaris/penningmeester)
Kees van Haaren van Zwaan Kleef Aan/leisure support Hart van Brabant
Albert Vleer van Studio Vleer
Edwin Vriens van Vriens Imagineering
Frits Dansen van FD Architecten
Henk Reijnen van HRM Tool

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met ons via info@houseofleisure.eu.